logo restaurant d'Oude Burcht Kortrijk
Kok speelt in op nieuwe hype en biedt raclette in een bowl aan in Kortrijk

Kok speelt in op nieuwe hype en biedt raclette in een bowl aan in Kortrijk

Als stilzitten niet aan je is besteed, dan zoek je als restauranthouder alternatieven. Olivier Vansteenkiste van d’ Oude Burcht pakt uit met de raclettebowl. De nieuwe hype van het moment.

Olivier Vansteenkisten beseft maar al te goed de volgen voor zijn restaurant ‘d Oude Burcht in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 46. Een chef die zijn passie niet kan beoefenen, dat steekt. Bij de pakken blijven zitten zinde de Kortrijkzaan niet meer. Hij broedde op een takeaway die nog niemand aanbood. En hij kwam uit bij de raclettebowl.

“Ik kwam op het idee om in te spelen op de rage van de raclettebowl”, zegt Vansteenkiste. “Het is een hype in Parijs en ik ben zeker de eerste in Kortrijk die ermee van start gaat. Ik heb het voorste deel van mijn restaurant volledig omgegooid en alle apparaten geïnstalleerd.”

Variant op pokébowl

De raclettebowl haalt zijn inspiratie bij de pokébowl. Deze laatste komt origineel uit Hawaï en is gevuld met allerlei gezonde ingrediënten. De raclettebowl is calorierijker maar wordt op dezelfde manier geserveerd. Je kookt aardappelen, schikt ze in een bowl met charcuterie en augurkjes of met iets van de meesterkok en je giet er gesmolten kaas over. “Je kan het ter plaatse verorberen, langs de Leieboorden maar je kan het thuis verorberen.”

An-Sofie en Olivier staan paraat op vrijdagavond vanaf 17.30 uur, op zaterdag vanaf 11.30 en vanaf 17.30 uur en op koopzondagen. Je hoeft het restaurant niet binnen te gaan. Klanten worden bediend door het raam.

Geplaatst op 11/12/2020 | Bron: Het Nieuwsblad (10/12/2020)

d'oude burcht kortrijk
Restaurant d'Oude Burcht Kortrijk