d’ Oude Burcht opent zijn deuren in Kortrijk
d’ Oude Burcht opent zijn deuren in Kortrijk

d’ Oude Burcht opent zijn deuren in Kortrijk

KORTRIJK - In de Onze-Lieve-Vrouwestraat opende restaurant d’ Oude Burcht de deuren. Zaakvoerders zijn Olivier Vansteenkiste (32) en zijn vrouw An-Sofie Vermeulen.

De voormalige bistro Médoc stond al een paar jaar leeg. Afbraak dreigde zelfs even. In het pand loopt een historische muur die deel uitmaakt van de Kortrijkse burcht. ‘Het historische sprak me aan’, zegt Vansteenkiste, ‘en ik zocht meteen naar een passende naam. We hebben het gebouw ook helemaal verfraaid.’

In het najaar van 2015 opent in dezelfde straat een hotel met vijf suites, in de vroegere thuishaven van kledingzaak Clovis Couture. Ook in de loop van volgend jaar wordt het voormalige restaurant Evergreens gesloopt. Er komt een gebouw met vijf appartementen en twee commerciële ruimten. Antiquair Ignace Van Canneyt, uit dezelfde straat: ‘Ik ben blij dat een jonge ondernemer de geschiedenis van de stad genegen is. Die historische muur in zijn restaurant loopt trouwens door tot in mijn antiekzaak.

Nu maar hopen dat de nieuwe Evergreens geen afbreuk doet aan het historisch karakter van deze omgeving. Wie er goed op let, ziet dat de Onze-Lieve-Vrouwestraat weer heel wat handelszaken telt.’ In de vroegere soepbar is vorige week ook een kledingzaak opengegaan.

Geplaatst op 07/11/2014 | Bron: https://www.nieuwsblad.be

Footer restaurant 2
Restaurant d'Oude Burcht Kortrijk