Restaurant d'Oude Burcht in Gault&Millau 2019
Restaurant d'Oude Burcht in Gault&Millau 2019

Restaurant d'Oude Burcht in Gault&Millau 2019

Op 5 november '18 verscheen de Gault&Millau gids van 2019. We zijn dan ooktrots jullie mee te kunnen delen dat we hier nu ook een vermelding kregen.

Hieronder de beoordeling van Gault & Millau:

"Hier tafelt men op de restanten van een oude burcht in een gerenoveerde 17de-eeuws pand in het historisch centrum van Kortrijk. Op deze stijlvolle locatie worden gasten vriendelijk, beleefd en rustig bediend. Bisque van garnalen met langoustines overtuigt door consistentie en het fijn gebruik van kruiden en licht opgeklopte room. Rammenas, opvallend mild van smaak, is het verassend element die het geheel extra cachet geeft.

Evenwichtig in zijn samenstelling en tegelijkertijd geïnspireerd is gegrild en zeer zacht lamsvlees met voorzichtig gedoseerde rozemarijn met daarbij gegratineerde aardappelen.

Crème van schorseneren, spruitjes en raapjes zijn de onaangekondigde garnituren die aan het geheel een aangename extra dimensie geven. Mascarpone met Albatross likeur op basis van rode vruchten en citroen, met sorbet van framboos en een variante op de klassieke kletskop ligt geheel in lijn met de rest van het boeiende en smakelijke diner."

Geplaatst op 05/11/2018 | Bron: Gaultmillau.com

Restaurant d'Oude Burcht Kortrijk
Restaurant d'Oude Burcht Kortrijk